"Ontmoet nooit je superhelden". In 1986 maakten Alam Moore en zijn Watchmen school door dit concept even eenvoudig als cynisch en realistisch om te draaien. Zowel de originele strip als de daaropvolgende film van Zack Snyder deconstrueerde de figuur van de superheld in het masker, waardoor hij dichter bij ons als menselijke wezens kwam, en stelde personages voor die vandaag nog steeds in onze verbeelding zijn gebleven omdat ze van binnen uniek zijn. filmgenre dat de neiging had superhelden te vereeuwigen als onfeilbare of in ieder geval moreel rechtvaardige wezens. En in mijn naïviteit projecteerde ik een paar weken geleden dezelfde verwachtingen op The Boys. Oh vreugde, ik had geen idee. Om het zacht uit te drukken, "Het is sensationeel plassen in de wereld van superhelden".

In tegenstelling tot Moore, is de wereld gecreëerd door Garth Ennis en Darick Robertson voor de strip en aangepast in de volgende tv-serie schokte me meteen voor zijn ruwe en gewelddadige stijl, en wat een scenario naar de tafel brengt "Hypothetisch" interessant en veel meer eigentijds: wat zou er gebeuren als een superheld zoals Kapitein Amerika was het de leidende mascotte van beursgenoteerde bedrijven en dus ook onderhevig aan de veranderingen en regels van een turbokapitalistische samenleving? Het antwoord is een mix van bloed, satire en spanning dat hij mij in ruim twee weken tijd aan de stoel heeft gekluisterd, ondanks dat ik - qua smaak of gevoeligheid - niet uitkwam het ideale doelwit voor dit product.

En na twee seizoenen van vuur leefde de een na de ander in modus binge, ik was "klaar" om op de hype-trein te stappen en met de gemeenschap te leven het langverwachte derde seizoen van een van de (naar mijn mening) beste series aangeboden door Amazon Prime. Zal het de verwachtingen hebben overtroffen? Zal het team van Eric Kirpke weer een bevredigend seizoen kunnen samenstellen? Laten we het uitzoeken!

Rust na Stormfront

Dit derde seizoen begon met het pand dat een zeker gevoel van frisheid kan brengen. Na de gebeurtenissen die de hoofdpersoon zagen Stormfront, de machtsniveaus binnen de Vought werden ondervraagd: Patriot (Antony Starr) blijft consensus verliezen terwijl Sterrenlicht (Erin Moriarty) ze wordt zelfs co-captain genoemd. "De machtigste man op aarde" hij leefde een jaar in de automatische pilootmodus en in een duidelijke staat van verwarring, ver van de realiteit en klaar om te ontploffen. Maar om de een of andere reden komt dit moment traag op komst.

Op de voorkant van de Jongens, de enige die ontevreden lijkt te zijn, is de zijne Slager (Karl Urban). Want ondanks dat het gelukt is om Patriot in het nauw te drijven en de genegenheid te winnen van Ryan (Cameron Crovetti), hij is Rebecca nog steeds kwijt, de persoon van wie hij hield en voor wie hij begon te vechten, zonder de wereld te laten zien wat er onder het masker van zijn rivaal ligt. Ook hij wacht op iets, op een reden om terug te gaan "leven".

In dit alles Hughie (Jack Quaid) verkeert in een schijnbare staat van genade. Hij vond een middel om op zijn eigen manier voor Robin te vechten, zonder bloedvergieten en zonder eruit te zien als het laatste wiel van de wagen. Kortom, een rustig leven weg van de bevelen en houdingen van Butchers pesterijen en zonder de nabijheid met Annie meer te hoeven verbergen.

Klinkt als het perfecte einde, toch? Maar hier komt, een paar minuten na het einde van de eerste aflevering, de gebruikelijke koude douche cynisch en realistisch dat iedereen terugbrengt naar de realiteit. Op elk moment, Hughie realiseert zich dat hij de pion van Victoria Neuman is geweest (claudia doumi), de superpulpkoppen van de aanval op het Congres; en aan de andere kant van New York Slager en Patriot beloven te vechten tot de dood. Vanaf nu zal het derde seizoen van The Boys niets anders doen dan rond deze driehoek van zo gevarieerde personages spelen, ze verdiepen en ons kanten van hen laten zien die ik nooit had verwacht te zien.

Verschroeide aarde

Ik hield van de manier waarop de schrijvers hebben gedaan deconstrueerde het karakter van Butcher. Tijdens deze 8 afleveringen zijn we getuige van een langzame en kronkelige desintegratie van idealen die de figuur van "Jongen plus Jongen van The Boys". Hij heeft een hekel aan super, maar is nog steeds bereid om een ​​gevaarlijke stof te gebruiken zoals V Tijdelijk om de kracht te krijgen die nodig is om te onderzoeken Soldaatjongen (Jensen Ackles) * ondanks het turbulente verleden dat het verbindt met moedermelk (Laz Alonso); of zelfs de krachten van Kimiko (Karen Fukuhara) zo misbruiken dat laatstgenoemde in een identiteitscrisis terechtkomt.

* Nee: ik weiger categorisch de naam "Soldaat" te gebruiken.

De jongens

Het geschil met Patriot leidt ertoe dat hij handelt op een manier die alles om hem heen corrumpeert, en wat het des te intrigerender maakt, is zijn bewustzijn ervan. De boodschap van de schrijvers is duidelijk, er is geen weg meer terug en Butcher zal aan niets anders denken dan aan de vernietiging van degene die zijn leven verwoestte, op zijn beurt vluchtend voor de verantwoordelijkheden van zijn verleden. Van zijn "nevenschade".

Hangoverman

Hughie's pad daarentegen is misschien wel een van de meest begrijpelijke ontwikkelingen, in staat om de kijker te identificeren met elk van zijn keuzes. In de eerste twee seizoenen handelde hij altijd nogal passief bij evenementen, en zelfs als hij werd geroepen om Annie te redden, had hij altijd een super onder zijn genaden nodig. Het bestaan ​​van een kortere weg in Tijdelijk V en de (fictieve) druk tussen Patriot en Supersonic voor zijn geliefde, ze leggen een fragiel personage bloot in de greep van een minderwaardigheidscomplex.

Zodra de spanning van macht wordt ervaren, valt de lijm van de groep en wordt vervangen door een laag egoïsme en adrenaline, met een nieuwe karakterdimensie die zijn verlossing nog meer zal verheerlijken tijdens de volgende verhaallijn. Hopelijk.

De jongens

De enige man die inzeept maar geen soap is in Manhattan

De laatste focus van deze recensie kon alleen naar hem gaan. En deze keer wil ik zijn originele naam gebruiken, want deze keer, ook dit seizoen, Homelander slaagde erin om weer een stratosferische prestatie mee naar huis te nemen. Als in de eerste twee seizoenen de interpretatie van Antony Starr perfect een god vertegenwoordigde die op het punt stond in waanzin te zinken, in deze 8 afleveringen wordt de laatste geleidelijk omarmd en opgevoerd als een avondkostuum.

De jongens

Afgezien van de voortreffelijke monoloog in "De enige man in de lucht" - veel beter dan de altijd blijvende kritiek op het Amerikaanse consumentisme in strips en vooral in lijn met het personage - wat is in scene gezet? "Eroegasme" het kan zeker een aantal prijzen waard zijn voor de acteur. In minder dan 60 minuten zien we een Starr die ronddraait op verschillende emoties: ontzetting, vreugde, angst, woede, wanhoop bij het zien hoe Soldier Boy, de enige persoon voor wie hij oprechte bewondering toont, niet alleen kan opstaan voor hem, maar overwin het zelfs in strategie, vaardigheid die zeker - vanaf het toppunt van zijn almacht - nooit de behoefte heeft gehad om te verfijnen. Resultaat: zijn trots wordt met voeten getreden. De dialoog tussen zijn twee persoonlijkheden is het symbool van een gebroken karakter, een grote jongen die nooit de genegenheid heeft gekregen die hem misschien een beter mens zou hebben gemaakt.

De daaropvolgende strijd, met de interventies van Butcher en Hughie in supermodus, is het ontmoetingspunt van deze drie beschreven paden en die in de meeste gevallen tot een explosief einde hadden kunnen leiden. Maar…

Super Coitum Intermissum

Ik heb veel gesproken over deze drie karakters, maar het derde seizoen van The Boys is veel meer. Ten slotte wordt er ruimte gegeven aan ondersteunende personages zoals Black Noir, Kimiko, LM, Franchie, waardoor niet alleen hun verleden, maar ook hun persoonlijkheden worden verdiept. Laat staan Stan Edgar, een personage dat nog raadselachtiger blijft, niet alleen dankzij de rol van de acteur door Giancarlo Esposito, maar vooral ook na de gepresenteerde onthullingen die hem met grote waarschijnlijkheid naar de opkomst van de gelederen van Vought hebben geleid. Zelfs hatelijke personages zoals Een trein e Ashley ze hadden een kleine ruimte om met hun eigen licht te schijnen, vooral dat laatste terwijl we ze in de eerste twee seizoenen misschien geen cent zouden hebben gegeven.

Ook op het gebied van entertainment hebben we alle kleuren gezien: komedie, drama, bloed, een klein muzikaal segment en hoewel velen de massale aanwezigheid van grappige sketches of intermezzo's hebben bekritiseerd die het ritme van de vertelling gaan breken, sta ik mezelf toe om te rechtvaardigen en acht ze noodzakelijk om zelfs de meer veeleisende sequenties gemakkelijker te verteren. Kortom, zoveel goeds dat het zeker tot een bevredigend einde zal hebben geleid, toch? Nee?

De jongens

Laten we één ding duidelijk maken: ondanks de langverwachte aankondiging van het vierde seizoen mijn verwachtingen voor de rest van het seizoen deed dalen, bleef ik hopen op een conclusie die alle knopen uit de kam zou kunnen halen, ter voorbereiding op een vierde seizoen dat de deuren zou openen naar een nieuwe fase. Dit gebeurde, maar niet zo soepel mogelijk.

DE JONGENS LAATSTE SPOILER TUSSEN 3… 2… 1…. JAHTER!

Ryan's opname in de showdown-dynamiek leek me erg overhaasta, tot het punt dat het contraproductief is gemaakt voor de doeleinden van spanning. We hebben te weinig van hem en zijn destructieve krachten gezien en ook al was er in de eerste afleveringen een effectieve constructie van de "laatste swervon", met de definitieve breuk van de relatie tussen het kind en Butcher, we hebben geen verdieping en die ene gebeurtenis is wat mij betreft "dood in de kiem". Wat weet ik, misschien stemmingswisselingen die leiden tot kleine schade in het huis, maar die de neiging van het kind tonen om een ​​Homelander 2.0 te worden, wat voorlopig de focus lijkt te zijn van de volgende boog. Het zou het praten tussen vader en zoon zeker nog boeiender hebben gemaakt.

De jongens

De eindstrijd in de Vought Tower leek mij ook erg ingetogen. Ik begreep dat de regiepieken van "Eroegasmo" zeer hoge verwachtingen hebben gewekt voor de finale, maar hier hebben we niet eens het niveau bereikt van wat we de afgelopen seizoenen hebben gezien. De actie is te hectisch en schaars, gaat de montage op een onhandige manier heen en weer tussen Soldier Boy vs the Boys en Queen Maeve vs Patriot en maakt duidelijk dat de regisseur wil verleng de bouillon tot Maeve's offer. En in al deze patatrak, Frenchie slaagt erin om binnen enkele minuten een van de dodelijkste vergiften te synthetiseren, zonder dat het script de kijker laat zien waarom.

En tot slot, misschien nog serieuzer, het is het ontbreken van "grote revoluties" in de wereld van The Boys. Voor een groot deel van het tweede en derde seizoen gaven ze ons een voorproefje van een moorddadige patriot en de reactie die de mensen misschien hebben getoond. Toch die slotscène met de laserone richting een Starlight-fan, de vioolsolo begeleid door het geschreeuw van de fans van de superheld en de boze lach van Ryan. ze hadden niet zo'n geweldige visuele impact dat hij verdiende en dat zou dit seizoen bijna perfect hebben gemaakt. Dezelfde impact van "Wat de fuck?" helaas ontbrak het in de vorige finales.

Of het is gewoon mijn protest tegen stiefvader Todd. Verdomme.

Algemeen het derde seizoen van The Boys bewijst opnieuw de "topfictie" voor tv-series met een superheldenthema, maar tegelijkertijd zwenkt hij in de laatste bocht van zijn race in de gebruikelijke gebreken die de eindproducten onderscheiden Marvel: haast om alles af te ronden, om dan misschien later de discussie te hervatten.

Zien we nog iets in de volgende? Zeker, maar in de tussentijd zullen we nog een paar jaar moeten wachten.