Xenoblade Chronicles 3 is het langverwachte nieuwe hoofdstuk van de JRPG Action-serie ontwikkeld door Monolith Soft en komt binnen iets meer dan een week (29 juli) op Nintendo Stap over voor slechts. En zoals de meeste van de meer recente releases voor de hybride console, was dit laatste hoofdstuk ruim van tevoren aan het publiek vrijgegeven.

xenoblade Chronicles 3 lekt

Volgens verschillende rapporten gepubliceerd op de forums van liefhebbers zoals ResetEra, zouden sommige Chinese gebruikers in feite een kopie kunnen krijgen van Xenoblade Chronicles 3 vooraf en om gameplay-video's binnen het platform te publiceren bilibili. Om te volgen, kwam ook het nieuws over het uiteenvallen van de eerste dag binnen Twitter, waarbij verschillende gebruikers verschillende foto's delen met hun exemplaar.

En natuurlijk met het verschijnen van de eerste exemplaren online, is er ook het risico dat je er een tegenkomt spoiler met betrekking tot de belangrijkste verhaallijn van het spel.