Een paar weken geleden, tijdens het streaming event Nacon Connect 2022, de uitgever en de jongens van Daedalic Interactief liet een gameplay-video zien voor Lord of the Rings: Gollum, een titel actie avontuur die zal vertellen over de gebeurtenissen voorafgaand aan het begin van The Lord of the Rings, het kolossale fantasiewerk van JRR Tolkien.

Sinds de eerste paar seconden van de trailer hebben verschillende fans echter verschillende kritiek geuit op de technische sector van het spel, gezien het verouderd en niet tot het echte potentieel van Unreal Engine 4.

In het licht van deze kritiek en de algemene ontevredenheid over de trailer (een beetje zoals wat er gebeurde met de eerste onthulling van Halo Oneindig), werden Daedalic en Nacon gedwongen om hun plannen herzien en de titel uitstellen via een persbericht gepubliceerd op verschillende sociale netwerken.

“We zullen ons inzetten om aan de verwachtingen van onze gemeenschap te voldoen en het onvertelde verhaal van Gollum te laten zien op een manier die de visie van JRR Tolkien eer aandoet. Dat gezegd hebbende, hebben we besloten om de release van The Lord of the Rings: Gollum een ​​paar maanden uit te stellen om je de best mogelijke ervaring te bieden. We zullen u in de nabije toekomst op de hoogte houden van de exacte timing."

Terwijl we wachten op nieuwe updates van het ontwikkelingsteam, herinneren we je eraan dat de game zal worden uitgebracht op PS4, PS5, Xbox, PC e Nintendo Switch.