Zelfs na 5 jaar na de release, Nier: Automaten er wordt nog steeds over gesproken onder fans van de titel PlatinumGames en het ingewikkelde verhaal bedacht door Yoko Taro.

In feite, in de afgelopen dagen, een bericht gepubliceerd door de gebruiker u / sadfutago heeft de Nier-gemeenschap in een neerwaartse spiraal gebracht. De reden? De ontdekking van een mysterieus en nooit gedocumenteerd speelterrein eerste.

LET OP: Wat je ziet is een gedeelte van het Nier: Automata eindspel. Sluit het artikel als je de verrassing niet wilt bederven.
Klaar?
De spoiler begint over 3 ...
2 ...
1 ...
… STRAAT!

Hallo, hier is de video voor de clip die ik op mijn ps4 heb opgenomen en die ik op mijn usb van de deur voor de kerkgang heb gezet die ik heb geüpload voor de discord-server. Ik kreeg een spatiefout omdat ik te lang heb opgenomen, denk ik. van nier

Volgens de video gepubliceerd door sadfutago in de Kloon Stad, speelruimte toegankelijk voor het personage A2 tijdens de derde run van Nier: Automata, zou er een zijn verborgen deur en dat zou leiden tot een volledig lege kerk, Compleet met onbewerkte tussenfilmpje presentatie.

hallo, weet iemand hoe ik de dors kan openen om naar dit gebied in de gekopieerde stad te gaan? ik kan de gangdeuren prima openen, maar mijn vriend die in hetzelfde deel van het spel zit als ik kan het niet openen. Ik vroeg wat mensen hierover en ze zeiden dat mijn vriend nog geen doel heeft bereikt. Weet jij welke? van nier

Onmiddellijk na de publicatie van deze beelden ging de Nier-gemeenschap aan de slag om hun waarheidsgetrouwheid te bepalen. Aanvankelijk werd gedacht dat een zone toegevoegd via modding, maar zoals aangegeven door dezelfde dataminer Lance McDonald:

"Om diegenen te beantwoorden die denken dat deze video nep is: op dit moment is het nog niet mogelijk om Nier: Automata op deze manier aan te passen."

In 2021 had McDonald zelf ontdekt wat de regisseur zelf definieerde "Nier's laatste geheim: automaten", compleet met herkenning van het officiële spelaccount.

Dus waar komt dit nieuwe gebied vandaan? Inhoud knippen? Een insect? Of, als we ondeugend willen zijn, een kleine preview van wat we zullen zien in de Nier: Automata Einde van de YohRa-editie die in oktober op Nintendo Switch wordt uitgebracht?

Of nog eenvoudiger: is het weer een andere Yoko Taro-truc? ik weet het niet.