In deze periode in WWE er hangt een sfeer van verandering. Met het verlaten van de nu ex-CEO Vince McMahon en de herschikking naar de hogere verdiepingen van het bedrijf als gevolg van een schandaal dat aan het licht is gebracht door de Washington Post, hebben worstelfans de afgelopen weken hun tanden gezeten.

En als kers op de taart, zelfs de WWE 2K-serie heeft enkele van zijn oudere hoofdstukken losgelaten, zonder dat iemand het merkt of op zijn minst communiceert aan hun publiek.

Zoals gemeld door verschillende gebruikers op Reddit en bevestigd door het hoofd Videogame Chronicles, 2K Games heeft de verkoop in digitaal formaat uitgeschakeld van WWE 2K-games voorafgaand aan de spin-off van Battlegrounds en de meest recente WWE 2K22, inclusief versies PlayStation 3 / Xbox 360 van WWE 2K17 en versie Nintendo Switch door WWE 2K18.

Op dit moment zijn er geen verdere redenen gegeven die een dergelijke operatie rechtvaardigen, maar het is legitiem om er een te bedenken verstrijken van de rechten van de verschillende afspeelbare muziek en supersterren (waarvan sommigen niet langer deel uitmaken van de WWE-selectie), of - en veel waarschijnlijker - het kan zijn dat 2K Games heeft besloten om forceer de hand en duw de onbesliste van de laatste minuut om WWE 2K22 te kopen.