Het is voorbij! We staan ​​aan de poorten van de "Einde van keer ". Na 16 jaar activiteit, Roblox verliest een van zijn "Handelsmerken": het doodsgeluid "oef".

De aankondiging kwam via een Tweet die gisteren werd gepubliceerd op het officiële account van het platform. Volgens de post zou de verwijdering van dit iconische geluid komen door: enkele licentieproblemen van het actief, en wat leidde tot de vervanging ervan in de laatste update. Keuze leidde tot een reactie "begrijpelijk" uit de gemeenschap.

En hoewel Roblox Corporation het niet noemde de oorzaken wat leidde tot dit "Historische verandering", met een beetje onderzoek konden we in ieder geval de oorsprong van de "OOF" vinden.

Wat je ziet is Messias, een verontrustende pc-videogame die in 2000 werd uitgebracht en waarvoor de geluidsontwerper Tommy Tallarico (dezelfde maker van de ongelukkige) Intellivision Tallarico) had het geluid gemaakt "oef", geluid dat was toen hergebruikt op Roblox.

Kortom, hoogstwaarschijnlijk was Roblox Corporation niet geïnteresseerd in de vernieuwing rechten om het geluidseffect te gebruiken en werd gedwongen een oplossing te vinden. Gelukkig is Tommy een erg geduldig persoon en in 2020 had hij ontwikkelaars toestemming gegeven om deduiten tot de komst van de nieuwe activa en effecten die beschikbaar zijn in de Ontwikkelaarsmarktplaats, officieel gelanceerd gisteren 26 juli 2022.