Iets meer dan een jaar is verstreken sinds de aankondiging, op 9 september 2021, van Star Wars: The Knights of the Old Republic, de remake van de beroemde MMORPG die oorspronkelijk in 2003 werd uitgebracht door BioWare. Er is echter een nieuw rapport gepubliceerd op Bloomberg werpt enige schaduw op de nieuwe productie van Aspyr komt eraan PlayStation 5 e PC.

Star Wars Knights of the Old Republic Remake Aspyr

Volgens het artikel geschreven door de onderzoeksjournalist Jason Schreier, zou de hele ontwikkeling van het Star Wars: Knights of the Old Republic Remake-project zijn geweest onderbroken en voor onbepaalde tijd uitgesteld, met Aspyr die in de afgelopen weken zou hebben gamedesigner Brad Prince en art director Jason Minor ontslagen, verantwoordelijk voor het maken van de eerste demo gepresenteerd aan Lucasfilm e Sony die - volgens interne e-mails die deze maand zijn ontvangen - het werd niet positief ontvangen door de twee bedrijven.

Deze demo zou in de afgelopen 3 jaar zijn ontwikkeld, investerend (volgens interne bron van Schreier) "te veel middelen en geld ", en met Aspyr dat verwachtte een volledige game-release binnen de 2022. Het is daarom logisch om te denken dat, gezien de afwijzing van deze proefversie door Lucasfilm en Sony, dat het hele project zal moeten zijn heroverwogen vanaf zijn grondvesten. Op dit moment is de meest realistische voorspelling van het hele ontwikkelteam: een exit van het spel tijdens de 2025.