Bijna een jaar na zijn laatste verschijning, Project L is teruggekeerd om zich in een nieuwe te laten zien dev dagboek becommentarieerd door de regisseur van het vechtspel gebaseerd op de wereld van League of Legends. En er is veel nieuws.

Allereerst… ja. Het is bevestigd dat, in pure stijl "RITE", Project L zal gratis te spelen zijn en daarom beschikbaar voor elke speler die zijn hand wil proberen en zichzelf hiermee wil testen Picchiaduro 2D met hulpsysteem. Er zijn geen verdere details onthuld over het bedrijfsmodel en over eventuele microtransacties, maar het is zeer waarschijnlijk dat (net als League of Legends) de laatste puur esthetisch of compenseerbaar zal zijn door pure gameplay.

En over de gameplay gesproken, in een blogpost gepubliceerd op Riot Games officiële site het teamlid Shaun Rivera sprak kort over het nieuwe personage dat voor de game is onthuld Illaoi en het proces voor het maken van roosters.

Project L Riot Games League of Legends

“We begonnen met het bepalen van onze ideale pool van kampioenen. Het belangrijkste doel was om een ​​heterogene en inclusieve groep te hebben waarin iedereen een steekproef kon vinden om zich mee te identificeren. Er moet met veel factoren rekening worden gehouden, zoals het type gevecht, het thema, het archetype, de teamsynergie, de etniciteit, de persoonlijkheid, de identiteit, de grootte enzovoort. Zodra een sample is gekozen, plannen we het werk en creëren we een toegewijd team, bestaande uit leden uit alle noodzakelijke sectoren: design, fictie, kunst, programmering, technisch ontwerp, kwaliteitscontrole, productie en audio.