Van de insiders van Reuters, komt een interessant gerucht met betrekking tot Ubisoft en het Chinese conglomeraat Tencent, met de laatste blijkbaar van plan om wordt de meerderheidsaandeelhouder van het Frans-Canadese softwarehuis.

Ubisoft Riders Republic Rainbow Six-extractieverwijzing

Volgens dit gerucht zou het topmanagement van Tencent contact hebben opgenomen met de Guillemot familie aan het hoofd van Ubisoft, om overeenstemming te bereiken over een verhoging van de aandelen die door de Chinese holdingmaatschappij zijn gekocht in 2018 en die op dit moment overeenkomen met 5%. Het is nog niet duidelijk hoe ver Tencent kan gaan, maar de intentie van laatstgenoemde om meerderheidsaandeelhouder te worden, boven de 15% van de Guillemots, staat nog steeds vast.

Bovendien hebben verschillende bronnen binnen Reuters de mogelijkheid genoemd van de overname door Tencent van de aandelen in het bezit van publieke aandeelhouders (80%), ze kopen tegen een prijs die tussen 100 euro / aandeel. Het bedrijf zou de Guillemot uiteindelijk een niet-bindend document sturen met de voorwaarden van het aanbod, en dat volgens verschillende bronnen de werkelijke waarde van Ubisoft ver zou overschrijden om de concurrentie te "schrikken". Op dit moment hebben noch Ubisoft noch Tencent commentaar willen geven op het nieuws.