In de afgelopen uren Nintendo heeft op zichzelf gepubliceerd portale de financiële resultaten van Q1 2023 zijn opgedragen aan investeerders. Het rapport toont de indrukwekkende verkoopcijfers voor het gezin Nintendo Switch, die onder het basismodel, Lite en OLED is geplaatst buiten 111 miljoen eenheden op de wereldmarkt sinds de hardware-release.

Nintendo Switch Alleen al in het laatste kwartaal van het boekjaar noteerde het bedrijf een verkoopvolume voor de console van meer dan 3.43 miljoen eenheden, en dit ondanks de zware halfgeleidercrisis die hardwarefabrikanten de afgelopen tijd hard heeft getroffen. Als de Switch op dit traject doorgaat, kan het zelfs de verkoop van Game Boy e Game Boy Color, che con 118.69 miljoen of units is de derde best verkochte console in de geschiedenis van videogames (na PS2 en Nintendo DS).