Na een opwindend weekend voor fans van de vechten, hier zijn we om "conclusies te trekken" niet zozeer omhoog EVO 2022 als een wedstrijd, maar vooral op wat tijdens het evenement werd aangekondigd. Van Street FIghter tot Persona, van Guilty Gear tot Tekken, van Multiversus tot Dragon Ball FIghterZ, we ontdekken het laatste nieuws dat wordt gepresenteerd.

Laten we beginnen met een "terug naar het verleden" aangeboden door Arcade 1UP. Het bekende bedrijf van arcadekasten heeft namelijk een nieuwe machine gepresenteerd die speciaal is bedoeld voor fans van MAHVEL vs. CAPCOM. Tegen de bescheiden prijs van $ 599 het zal mogelijk zijn om een ​​monoliet vol met de beste games van de gouden eeuw van CAPCOM mee naar huis te nemen: Marvel vs. Capcom, Marvel vs. Capcom, Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, X-Men vs. Street Fighter, Marvel Super Heroes, X-Men: Children of the ATOM, X-Men: Mutant Apocalypse en Marvel Super Heroes in War of the Gems.

Goed nieuws voor alle (of de meeste) Persona 4 Ultimax Arena. Tijdens de EVO's, a nieuwe update die de langverwachte . introduceerde Netcode terugdraaien in de multiplayer-sector van het spel, maar alleen in de versies PS4 en Steam van het spel. Het spijt me vrienden nintendari. En over terugdraaien gesproken...

Onmiddellijk na de Laatste van het toernooi van Dragon Ball FighterZ, de producent van het spel Tomoko Hiroki op het podium verschenen om aan te kondigen dat de titel van Bandai Namco e Arc System Works zal deze nieuwe netwerkinfrastructuur ondersteunen.

Echter, als in het geval van de spelers PC maak gewoon een eenvoudige update, gebruikers op consoles (PS4 en Xbox One) zullen een Upgrades naar de huidige generatie versies van PS5 en Xbox One onderweg. Gelukkig zal dit zijn gratis. Nintendo Switch daarentegen blijft matchmaking gebruiken op vertraging gebaseerd.

Ook SNK maakte van de gelegenheid gebruik om in de "rollback-strijd" te springen en kondigde steun aan voor Samurai Showdown via een update gepland voor 2023. En over SNK gesproken...

We hebben niet alleen de aankondiging gezien van een nieuwe DLC voor The King of Fighters XV e de implementatie van crossplay tussen pc en console komt ook in 2023, maar ook de eerste teaser van de volgende vechtgame in ontwikkeling: een nieuwe Fatal Fury is eindelijk in de pre-productiefase, en de komende jaren zullen we er vaker over horen.

Het is 10 jaar geleden sinds de release van Skullgirls en om dit jubileum te vieren, is het in 2023 mogelijk om deel te nemen aan de geanimeerde slachting door de schoenen te dragen van Marie, de eindbaas die zo velen liefhadden en haatten tijdens de Verhaalmodus.

Het personage komt ook op Skullgirls Mobile.

Spreken van Multiversum, de Officiële routekaart voor seizoen 1 van de game en dat - ondanks dat er nog geen releasedatum is - nieuwe inhoud, nieuwe cosmetica, de geclassificeerde modus en een nieuw personage: de veel verwende Rick & Morty.

Terugkomend op het Bandai Namco-huis, Tekken 7 krijgt een update met nieuwe herbalanceringen e nieuwe zetten met het oog op de finale van Tekken World Tour 2022, die zal plaatsvinden in Amsterdam op 3 en 4 februari 2023. Maar daar hebben we het niet over.

Aan het einde van de video een teaser van wat er werd getoond kon het volgende deel in de serie zijn. Willen we Harada vertrouwen? We zullen wel zien!

Ze konden geen nieuwe details missen op Street Fighter 6 en in feite heeft Capcom een ​​nieuwe aankondigingstrailer uitgebracht voor: Kimberly en Juric, de nieuwe twee speelbare personages op de selectie.

De trailers hebben getoond en verdiept wat een paar maanden geleden werd aangekondigd op het gebied van gameplay en esthetiek, veel dichter bij Hedendaagse straatkunst.

En om het helemaal af te maken, Arc System Works de eerste DLC van de . beschikbaar gemaakt Guilty Gear Seizoen 2 -Strive-. De jojo jongleur Bridget het kan afzonderlijk worden gekocht of worden verkregen via de seizoenspas, en is de eerste van vele andere vechters die de selectie van de nieuwste ARC SYS-productie zullen uitbreiden.

Kortom, na een aantal jaren afwezigheid heeft de EVO zich herbevestigd als een van de meest onmisbare en fascinerende evenementen voor fans (hardcore en anderszins) van vechtspellen. Vind je niet?