Na Verklaringen van Sony alle Braziliaanse Administratieve Raad voor Economische Defensie (CADE), waarin enige bezorgdheid werd geuit over de overname van Activision Blizzard door Microsoft en door het bedrijf werd beschouwd als "concurrentiebeperkend ", is ook de officiële reactie van de Redmond-reus binnengekomen.

Playstation 5 Sony E3 Xbox Microsoft

Volgens de woorden van de Microsoft-woordvoerder zou Sony's houding ten aanzien van de op handen zijnde unie tussen Xbox en Activision Blizzard inconsistent met exclusiviteitsstrategieën uitgevoerd door het Japans-Amerikaanse bedrijf en dat volgens de volgende verklaringen, ze gaan verder dan eenvoudige ontwikkelaarsovereenkomsten.

“Het toont nogmaals de angst van Sony voor bedrijfsmodellen die content van hoge kwaliteit bieden tegen een lage prijs, en die een bedreiging vormen voor een marktcommando dat gericht is op apparaatgerichte en op exclusiviteit gerichte strategieën. Het vermogen van Microsoft om de Game Pass verder uit te breiden, werd belemmerd door Sony's wens om deze groei te beperken. Sony betaalt om "rechten te blokkeren" en te voorkomen dat ontwikkelaars inhoud toevoegen aan Game Pass en andere concurrerende abonnementsdiensten. […] Met andere woorden, Sony vecht tegen een nieuw model voor het genereren van inkomsten dat in staat is om hun huidige bedrijfsmodel uit te dagen."

Deze verklaringen verwijzen naar verschillende documenten die tijdens de Episch versus Apple-hoesje vorig jaar, en waarin deze afspraken tussen Sony en de verschillende uitgevers werden onderstreept.