Gisteren werd de jaarvergadering gehouden THQ Nordic Showcase gewijd aan het laatste nieuws van de Canadese uitgever. Onder de vele aankondigingen zoals: AEW: Vecht voor altijd, Gotische remake e Vernietig alle mensen! 2 – Opnieuw gesondeerd, werd er ook een grote bom gegooid voor fans van survival-horror: de remake van de vintage klassieker uit 1992 Alone in the Dark.

In ontwikkeling bij de Zweedse studio van Stukken Interactief, biedt het spel een speelse omzetting van de werken van Frederik Raynal met in de hoofdrol het onderzoeksduo Edward Carnby e Emily Hartwood, ingesteld voor de meeste van zijn hoofdstukken in de Twintigers van de twintigste eeuw. Volgens wat werd onthuld door VGC, bij de 4-jarige ontwikkeling waren tal van bekende gezichten van het horror- en sci-fi-videogamelandschap betrokken, zoals Mikael Hedberg (Amnesia, SOMA) in de rol van regisseur en scenarioschrijver e Guy Davis (Evolve, Pacific Rim) voor het monsterontwerp.

De titel zal uitkomen voor PC, PlayStation 5 e Xbox-serie X | S.