met andere temperaturen die zich deze zomer hebben onderscheiden, is het niet ongewoon dat er meerdere ontploffen brand zelfs binnen stedelijke structuren. En helaas voor de medewerkers van de Nintendo-hoofdkantoor in Kyoto, hun werkdag is veranderd door dit onaangename ongemak.

Nintendo Saoedi-Arabië Investering

Volgens de reconstructies van de lokale autoriteiten is de brand veroorzaakt door een elektronische storing van een van de gebruikte apparatuur, en die vanwege de duizelingwekkende temperaturen die Japan de afgelopen weken teisteren, overbelast zijn. Gelukkig, de brand heeft geen ongevallen of verwondingen aan werknemers veroorzaakt, maar het beschadigde nog steeds de bureaus en bureaustoelen.

In een recente vraag- en antwoordsessie met aandeelhouders bevestigde Nintendo-president Shuntaro Furukawa dat: het bedrijf beschikt over alle middelen en tegenmaatregelen die nodig zijn om ook bij milieurampen door te kunnen werken zoals aardbevingen, branden of virussen.

“Zelfs als onze bedrijfscontinuïteit in gevaar komt door een natuurramp of een zeer besmettelijke infectieziekte, hebben we een noodplan gedocumenteerd en verschillende proactieve maatregelen geïmplementeerd die de activiteiten zo snel mogelijk kunnen herstellen.

Mocht zich een ramp voordoen, dan zullen we een rampenbestrijdingscomité bijeenroepen dat zal optreden om de veiligheid van zijn werknemers te waarborgen, de integriteit van bedrijfseigendommen te beschermen en communicatiesystemen en personeel voor hersteloperaties te verzekeren."