In een nieuw interview gepubliceerd op GameIndustry.Biz, de creatief directeur van de Asobi-team Nicolas Doucet sprak over de nieuwe ontwikkelingen in de studio. Tussen een nieuw project dat momenteel in ontwikkeling is e continu innovatief onderzoek, het team achter de oprichting van Astro's speelkamer ze zijn klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Team Asobi Astro's speelkamer Sony PlayStation Studios

Gelijktijdig met de ontwikkeling van wat Doucet definieerde "Hun grootste productie tot nu toe", verschillende kleinere teams van onderzoek en ontwikkeling Ik ben hard aan het werk om te verkennen nieuwe interessegebieden.

“Momenteel hebben we een productie die heel goed loopt, maar we zouden graag een nieuwe groep hebben voor R&D (onderzoek en ontwikkeling), en we willen graag zoveel mogelijk interessante gebieden verkennen. En eventueel andere projecten starten. Hoogstwaarschijnlijk is 90% van de studio in volle productie, maar er is een kleine groep mensen die al aan het experimenteren is met de technologieën van morgen, of dingen probeert met de technologieën die we vandaag hebben, waardoor ze een nieuwe richting inslaan.

Om deze frisheid in de groep te behouden, is er nood aan een frequente roulatie van het personeel. Sommige mensen gaan in productie en blijven daarna misschien nog een tijdje op de R&D-afdeling."

Volgens sommige aankondigingen gepost op LinkedIn, Team Asobi zou aan een nieuwe werken 3D-actiespel en dat zal hoogstwaarschijnlijk exclusief aankomen op PlayStation 5. Bovendien, volgens sommige verklaringen van Doucet zelf, op dit moment de studio zou niet geïnteresseerd zijn in een vervolg op Astro's Playroom.