Als onderdeel van het programma van de QuakeCon 2022, Bethesda heeft een nieuwe video uitgebracht gewijd aan: redfall, de nieuwe RPG-shooter ontwikkeld door de jongens van Arkane Austin en komt eraan Xbox-serie X | S e PC tijdens de 2023.

In deze nieuwe video van diepe duik, hoofdproducent Aaron Carter, creatief directeur Ricardo Bare, art director Karen Segars en studiodirecteur Harvey Smith bespraken de oorsprong van het project, inclusief doelen en inspiraties die Arkane Austin ertoe brachten de helse, door vampieren geteisterde stad te creëren.

Harvey Smith: "Redfall is onze poging om te brengen wat Arkane het beste doet, een hybride van first-person games en RPG's, en het een beetje uit te breiden. Werkt dit in een open wereld? Werkt het zowel in singleplayer als co-op? Kunnen we al onze verhalende structuur en onze stijl meenemen en verspreiden over een open wereld?"

Ricardo Bare: “De reden dat ik dit genre van games graag maak, is omdat ik dit genre van games graag speel, en het is dezelfde reden waarom ik dol ben op tabletop-RPG's. Het is de attractie, ik wil getuige zijn en een kleine scène maken. Ik wil meedoen aan deze tafels, kijken wat er gebeurt, wat ze zeggen en gluren naar wat ze doen en er dan op de een of andere manier iets aan doen."