Laten we teruggaan naar praten over de grote overname van Activision Blizzard door Microsoft en de passage van merken zoals: Call of Duty onder de beschermende vleugel van Xbox. Maar in plaats van te praten over de potentiële acteurs benadeeld in deze operatie hebben we het over een softwarehuis dat alleen geld kon verdienen: Electronic Arts vooral Slagveld, IP die al heel lang "concurreert" met het goede CoD.

Battlefield 2042 ZEGT EA Electronic Arts Open Beta Cross PlayTijdens een interview tijdens een conferentie georganiseerd door de investeringsbank Goldman Sachs, gaf de huidige CEO van EA commentaar op een mogelijk scenario waarin Battlefield, momenteel beschikbaar op pc, PlayStation en Xbox, de enige meest populaire shooter-serie op de markt worden.

"In een wereld waar we onszelf vragen stellen over de toekomst van Call of Duty en op welk platform het al dan niet aanwezig is, platformonafhankelijk en volledig platformonafhankelijk met Battlefield, denk ik dat dit een geweldige kans kan zijn."

Allemaal goede uitgangspunten, behalve dat (op dit moment) de Battlefield-serie onder niet bepaald veilige wateren vaart, vooral na de commerciële en ontwikkelingsflop die het had met Battlefield 2042. Maar wie weet, misschien is de volgende wedstrijd het keerpunt.