Slechts 3 jaar na de eerste aankondiging, Google maakt een einde aan het Stadia-project, waarbij de servers volledig worden afgesloten, te beginnen met de volgende 18 Januari 2023.

Google StadiaVolgens wat werd aangekondigd door Phil Harrison (General Manager van Stadia) in een bericht van officiële bloggebruikers die de hardware en eventuele software of abonnement hebben gekocht, worden terugbetaald, en kan de service blijven gebruiken totdat deze wordt gesloten.

"We hebben de moeilijke beslissing genomen om het pad te beginnen dat ons zal leiden om onze Stadia-streamingservice te sluiten", legt Harrison uit nadat hij de lange weg illustreerde die de Amerikaanse gigant heeft genomen om te investeren in de videogamesector en in innovatie in cloudtechnologieën die worden toegepast op gaming .

Achter de beslissing om Stadia te sluiten, geeft Harrison toe, is er de simpele observatie dat "de service niet het succes bij het publiek heeft bereikt dat we hadden verwacht, ondanks de solide technologische basis waarop we Stadia hebben gebouwd".